Avgang fra Atlantic city kl 4 om morgenen med kurs rett østover - mot Europa ?
Hmm - ja det måtte til i 30 mil før vi kunne slå og sette kursen opp langs kysten av New Jersey. Etter 19 timers seilas i motvind a la kuling og med 3 dager gamle bølger fant vi en bøye innenfor moloen i Atlantic Highlands. Sandy Hook lå å skjermet for bølgene og vi hadde en god natts søvn. På veien inn dit så vi deler av Cooney Island lyst opp i det fjerne.

Tidlig en mandag morgen- som det heter i sangen, satte vi kursen mot New York.
Fra Sandy Hook og videre til the Narrows og New York Harbor. Mye mer trafikk enn vi var vant til. Store containerbåter og slepebåter med store lektere fylte hovedleden. Vi krysset på et passende tidspunkt og tøffet opp langs Brooklyn. Ukjente som vi var så måtte vi krysse leden en gang til for å komme oss over til Statue of Liberty. Et flott skue fra sjøsiden. Rett etter Ellis Island var inngangen til Liberty Harbor Marina, som vi hadde booket plass i. Bra plassert marina med hyggelige uke priser.

Vi hadde valgt å legge oss på Jersey City siden. Vi Hadde masse besøk på vei inn fra Norge og et lite selskap skulle avholdes førskommende lørdag i gangavstand fra dette området. Mandag ettermiddag kom de første fra Norge. Guro, Bendik, Martin og Mari landet trygt med Sk901. Tirsdag fulgte det på med flere og fredag var hele gjengen på plass. Uken gikk med for alle sammen, til å utforske New York og Manhatten. Jersey City er bare 15 min unna med toget (Path train) og en veldig fredelig plass i forhold til Manhatten. Shopping, sightseeing, sykkeltur, båttur, god mat og drikke - og vips så var uken gått. Jeg fikk også en flytur rundt Manhatten i gave som virkelig gav den store oversikten - kuult.

Rett ved leilighetskomplekset som flere hadde booket plass i fant vi også en bule av rang. Skikkelig øl fra Haandbryggeriet i Drammen var i sortimentet og ble høytidelig testet. Jeg hadde planlagt en feiring av min 50 års dag og totalt ble vi 26 stykker. Familie, venner, andre seilere og en strålende amerikansk dame vi traff på en bar i BVI. Michael Anthonys var stedet og mat og drikke passet de fleste. Veldig, veldig hyggelig ble det og vi fortsatte på en Cubansk restaurant med litt sydlansk musikk. Derfra bar det for noen til bula igjen (Iron Monkey), hvor noen av oss unge fortsatte til det stengte. De tøffeste (under 31) fortsatte videre ombord i Trixi. De ble vekket bare noen timer etter leggetid av US Coast Guard. Norsk flag som har ligget i havna en uke, bør sjekkes. Vi hadde tatt det litt rolig med hensyn til rapportering til US Custom and Border Protection, etter vår samtale med en representant i Fort Lauderdale. Vi oppfattet at det ikke var nødvendig siden vi allerede hadde vår Cruising License. Her i New York ble vi informert om at en hver flytting av båten skulle meldes og det kunne vanke $5000 i bot for ikke å gjøre slikt. Vi bestemte oss for å bli litt flinkere i fremtiden.

Mandag uken etter ankomst, reiste vårt kvinnelige mannskap hjem med fly. Tirsdag var vi alene igjen, med Fredrik som nytt mannskapsmedlem på de siste 3-4000 nautiske milene.

Vi hadde en oljelekkasje i motoren bak mot gearkassa som skulle fikses mens vi lå til havn i New York. Magnus og Gjermund var sjefer og løftet motoren frem i salongen, og fikk byttet denne simringen. Det viste seg, som det pleier at noe annet også var ødlagt. Siste delen mot gearet - flexible coupling, hadde noen defekte gummiklosser. Disse er selvfølgelig ikke mulig å skaffe så man må bytte hele delen. Delen kom på plass søndag og alt ble montert og det så lovende ut. Etter start av motoren igjen var det en ny lyd der, som ikke hørtes bra ut. Litt googling rundt lyder etc gav en forklaring på problemet. Motoren måtte ut igjen, fordi Volvo hadde laget en ny del som var tykkere enn den orginale. Avstands skivene måtte tas av for å montere denne nye delen. Tusen takk Volvo for at denne informasjonen ikke kom tydelig frem. Siste jobben med motor ut - fjerne skiver - inn igjen tok bare 2,5 time. Flinke karer disse Lovers ( som de heter her borte).

New York har vært en flott og spesiell opplevelse og særdeles for meg, som fikk lov til å feire sammen med gutta våre, mange venner fra Norge og nye venner som vi har møtt på vår vei. Tusen takk til dere alle sammen.

Torsdag 31 mai var vi klare til å forlate New York med kurs nordover. Timing i forhold til tidevann er smart opp East River og Hell Gate. Vi traff og det gav oss 3,5 knop ekstra fart opp elven. Vi kom ut i Long Island Sound og fikk heist seil med kurs for Stamford. Fredelig plass hvor vi fant en ankringsplass blandt mange faste båter i bøyer.

Fredag morgen ble en tidlig avgang med kurs for Branford. Vi hadde blitt innvitert til Branford Yacht Club av Ted og Sally (som vi traff i Atlantic City). Ted skulle hente oss med bil for å besøke lagerutsalget til Defender (godtebutikk for båtfolk). Ted var på plass når vi ankom og vi ble godt tatt i mot på kaia av han og flere medlemmer av klubben. Lørdag med regnvær, var vi klare for en handletur. Gjermund og jeg med handliste klar. Ikke noe problem å få tak i det meste og litt til som ikke var på listen. Vi tenker å forlate yacht cluben i morgen på lav vann med kurs for Block Island.

Tusen takk for alle hilser i forbindelse med dagen 28 mai.
Morten
Skriv en kommentar
Alle kommentarer
Skaken
Hørte det var en hyggelig rund dag og det var synd vi ikke kunne være der, Morten! Håper det tekniske fungerer fremover og at de som styrer været er med dere.
03/06/1221:38
mamman
Takk for fine dager og koselig bursdags selskap. En stor opplevelse å komme til NY.
03/06/1223:06
Eskil
Morro med bilder fra NY. Tipper B&H var en dyr opplevelse...
God tur videre :)
06/06/1214:53