Grenada og Prickley Bay Marina søndag 8 januar.
No stress maaan.. kan vel være litt av tonen denne søndagen.

Mandagen ble noe helt annet for da måtte jeg tidlig ut på flyplassen og hente Fridtjof og Fride.
Kl.06.00 var vår trofaste taxi driver Arnold Charles på plass og Fredrik og jeg dro mot flyplassen. Reisekonsulent Hansen hadde klart å booke de på forskjellige fly fra Trinindad ? så det ble litt ekstra venting, men det er ikke uvanlig her. Når de endelig kom - så kom de uten bagasje, for det er heller ikke uvanlig her. All bagasjen på den siste flighten var ikke med så Fridtjof brukte mandagen til å få tak i en shorts og en t-skjorte. Fride og jeg tok en litt forsinket bryllupsreise og flyttet ut på Coral Cove 25 minutters gange fra båten. Atlanterhavet rett inn med lang fin brygge, sandstrand, basseng og mindre mygg. Myggen trives også godt på Grenda så det ble kjøpt inn litt kampmidler mot mygg. Vi fikk levert inn en genoa som manglet akterlik line, og og sprayhood som var reparert for hånd på vei over Atlanteren - hos en lokal seilmaker.

Tirsdag og onsdag gikk med til litt småfixing av båt, vask og bading. Tirsdag kveld spiste vi alle middag ute i apartment nr3 på Coral Cove. Gamle IT kunnskaper kom til sin rett og routeren i leiligheten ble satt opp på nytt til managementets store glede. Godt å være litt til nytte .

Onsdag kjøpte Magnus 2 hummer (langouste) av en av de lokale brygge gutta ? Charlie ? som prater godt engelsk, men med sokk eller knekkebrød i munnen. Ikke bestandig lett å forstå hva disse gutta sier, men Bendik snakket med de samtidig som han spiste knekkebrød og da var det ingen problemer. Hummeren smakte godt etter 20 min i kokende vann. Onsdag kveld er game evening i Prickley Bay Marina ( på Tiki bar). Gutta spilte bingo sammen med voksent klientell og var bare 1 tall fra å vinne 1200 EC$. Inspirert dro de videre til utestedet Dodgy Dock hvor det var masse ungdommer. Det er ca 5000 studenter her og en god del av disse traff selvfølgelig våre utadvendte ungdommer. Neste stoppested ble Bananas, sammen med en flokk medisiner studenter. Torsdagen ble nok ikke den dagen med høyest aktivitet blant den yngre garde.

Torsdag var seil og sprayhood ferdig og noen av oss var på rekognosering etter de riktige matbutikkene. Vi hadde planlagt avgang på lørdag og skulle bruke fredagen til å fylle opp båten igjen.

Fredagen gikk med til handling og venting på varer. Varer som kjøres ut mellom 3 pm og 5 pm kommer tydeligvis rund 6.30 pm. GMT ( Grenada Mean Time) har fått en ny betydning for det er ikke så nøye på timen. Fredag kvel d er det alltid live music i Prickley Bay Marina eller som de selv liker å kalle det «T.P.B.F» Thank Prickley Bay it`s Friday. Her dukket det opp flere kjente av gutta og de ble invitert med på student kro sammen med 7-800 andre. Aquarium var stedet på Grand Ansee. Derfra bar det videre ? som vanlig til Bananas. Fredrik hadde flyavgang kl 08.00 lørdag morgen og Arnold skulle komme å hente kl.06.00. Altså ingen grunn til å legge seg før avreise. Magnus og Fredrik holdt det gående til avreise.

Lørdag morgen fikk vi besøk av Taxi driver Arnold med lime og pappaya fra egen hage. Payback time ? for vi har nok sørget for at taxien har gått en del denne uken og i tillegg fikk han overta en del kilo mais mel (feilkjøp i Spania). Senere på lørdagen dro vi ut til Hog Island ? en kjent og ettertraktet ankringsplass blant seilere. Da vi rundet odden fikk vi bølget oss skikkelig i noen fine atlanterhavsbølger. Inn mellom revene ble det roligere og bukten innenfor Hog Island gav veldig god beskyttelse for bølgene. Her fant vi oss en fin ankringsplass ? sammen med 40 andre båter. Hovedattraksjonen her er Roger?s Barefoot Bar. Hver søndag er det grilling og live music og Roger?s kone Mary står for maten. Vi dro i land for å kikke og ble fristet av tilbudet i baren. Vi hadde bare med oss noen mynter i badebuksa, men jeg fikk etablert kredit av Helen (en langturseiler som passet baren for Roger en1/2 times tid ? det var nå 3 timer siden han dro) og vi kunne kose oss videre. Avtalte med Mary om spising og traff mange andre seilere som stort sett kom tilbake hit etter noen ? i våre øyne - korte seilaser. Mange tips om steder vi burde stikke innom på turen nordover. Regnet kom i store mengder og alle som var på strandet trakk inn under blikktaket i baren. Naturlig nok ble stemningen enda bedre og etter hvert når regnet gav seg fikk vi hentet cash og de andre på båten. Maten til Mary smakte fantastisk og stadig flere folk ankom stranden, enten fra egne båter eller med lokale speedbåter. Bandet kom og fikk ryddet vekk de som hadde begynt å lage mat på scenen. 1 times mikrofon sjekk er ikke uvanlig på disse breddegrader. Bendik som har masse erfaring som lydmann var ikke helt imponert, men han har jo aldri satt opp lyd på en strand med et bensin aggregat 5 m unna.
De fleste av disse seilerne hadde vært ute i veldig mange år. Mike Jarrold fra Lily Maid ? the British ? properly dressed i blå og hvit stripet skjorte med mørkeblå kortbukse hadde seilt i 40 år. Båten hans var en 58 fots yawl bygd i 1904 og var fortsatt i god stand iflg han selv. Han var vel stort sett den eneste med skjorte på dette UTE stedet. Klesbudsjettet til de som seiler ute er nok ikke det største og Mike hadde fått skjorten i gave fra sin datter på 19 år som var på besøk.
Fride og jeg var de siste fra Trixi som forlot stranden til fordel for sengen.

Mandag 16 januar og vi slapper av ved Hog Island. Fam. Løver har vært på spasertur rundt Whisper Cove. Der fikk de en leksjon i det å alltid hilse på folk (det gjør vi jo bestandig, men her var det 3 karer som ikke var i nærheten av øyenkontakt og det ble derfor ikke hilst. Det viste seg at det ikke var godt nok og gutta ble kalt tilbake og flokene ble løst). Samtidig ble de oppfordret til å ta noen bilder av lokale skjønnheter. Bendik var særdeles populær ? vi tror det har noe med lengden å gjøre..
Våre naboer fra Prickly Bay Marina - båten Inanna (Bavaria 49)med Gro og Jason om bord kom ut i bukten her i dag med mange venner om bord. De hadde også med seg en strålende kokk som heter Roger. Han grillet store hummer og serverte til de av oss som var så smarte å svømme inn på stranden. Nydelig mat og drikke fra disse hyggelige naboene. Jason er fra Grenada og Gro er fra Stavanger. Bodd i båten her i 4 år etter flere atlanter havs kryssinger. De gav oss alle de gode tipsene om handling og ankringen her i Hog Island. Skulle noen komme til Grenada og trenge noen guider eller en båttur er dette noen å oppsøke www.syinanna.com Det er nå mandag kveld her og vi er ferdig med taco dinner (vi må spise det ferske kjøttet mens det er ferskt). I morgen reiser vi inn til St.Georges for å hente noe båtutstyr ? før vi setter kursen nordover.

Morten - ja maan

Vi er nå også på lokal mobiltelefon 001 ? 473 ? 459 1124
Skriv en kommentar
Alle kommentarer
Kaikontrollør`n
God morgen fra Øren
- 5 brrr. Flotte historier og bilder fra dere. Late dager sol og hvit sand høres helt nydelig ut. God tur videre. Hilser fra alle i havna.
Erik.
17/01/1207:42
Vigdis Margrethe
Det ser deilig og varmt ut ja, i forhold til 10 kalde grader her hjemme i Skotselv. Gleder meg til å besøke dere og få litt varme og sol.
17/01/1208:50
Espen
Herlig lesning for oss arbeidende i kalde Drammen. Høres ut som en fantastisk hverdag, Nyt! Er vel ikke første gang du har vært modell eller hva Bendik?? mener faktisk du var hakket mer leddkledd den gangen... God tur nordover!
17/01/1209:32
mamman
Fristende bilder, gleder meg til varmere dager. Fryser inne, fryser ute , det blir deilig å ta en tur til dere snart .
17/01/1210:59
Claus
VG vil gi oss -35 snart, så det er godt å varme seg med bilder fra Paradis (ikke det ved Bergen..). Hva smører dere skiene med der borte?
Hilser spesielt til Morten fra Kirsten...
17/01/1223:08
Marita
Gleder meg til om en mnd!! (Da kan jeg flette håret ditt, Bendik. Hihihi :P)
18/01/1212:04
Harald
måkt snø....
19/01/1200:13
StHans
Blir det Panamakanalen? Savner noen oversiktsbilder av båten på tur. +1 i Heggedal idag. Fantastisk tekst og bilder :-). H
19/01/1212:48
Per Aimar
Sitter på Fløya med Eva og viser de siste bildene fra turen. Vi lar oss misunne når det er minus 5 og snøvær her. Kos dere videre, vi venter på neste reisebrev.
Hilsen Eva, Per Aimar og Tor Aimar
21/01/1212:34
Hanne
Gratulerer med bryllupsdag i dag, og Mortens store dag på mandag. Vi tar en skål med dere i kveld. Masse klemmer fra Rolf og Hanne.
25/05/1214:01