Fredag 23 desember gikk som planlagt i henhold til servering. Bendik var den heldige som fikk mandelen og dermed stakk av med den største maripangrisen. Guro og Aina hadde nok tenkt nøye på hva som kunne skje hvis bare en fikk marsipan, så det var en liten en til oss alle.

Lørdag 24 desember ? selveste julaften, startet som vanlig med god temperatur og litt avkjølende vann over kroppen. Alle satt oppe som tente lys og så på 3 Flyvefisk til Askepott. Lite vind fortsatt, men det tusler fremover mot andre siden. Fiskebettet var heller ikke så verst, selv om vi ikke klarte å få de om bord. Begge stengene fikk napp i dag. Den spesielt gode blekkspruten til Magnus som vi har hatt hell med tidligere og en medbrakt lilla kjempe Stingsild.
Julemiddagen var en spansk variant av fylt kalkun. Fylt og surret høne med grønsaker, ris og en pikant saus står på menyen. Noen hadde skiftet skjorte og Magnus stilte i ren shorts til middagen. I vårt forrige innlegg ønsket vi oss mere vind. Våre venner Hedenborg fra Roskilde lovet i en SMS å sende oss Julemanden med vind, og det fikk de sannelig gjort. I det vi satte oss ute til bords blåste det opp, og bak oss kom det regntunge skyer og mye vind. Alle koste seg med maten i 7-10 minutter før regnet kom. Noe av oss som spiser sakte fullførte måltidet i badebukse ? noe vasstrukne grønnsaker på slutten. Den raskeste julemiddagen i vårt minne, og sikkert noe vi kommer til å huske. Dette været satte en stopper for videre julefeiring utendørs, men vi fikk åpnet noe pakker og spist noen peppernøtter nede under dekk. De hjemmelagde gavene var noe alle hadde alle hadde ønsket seg. Telysholder og et lite fat til å oppbevare smykker i, for å nevne noen.Tusen takk til dere som også hadde fått lurt om bord noen julegaver. Bøker og spill er alltid hyggelig ombord for alle. Veldig hyggelig med julehilsener som kom både på SMS til satellitt telefonen og innsmuglet på kort. Vi fikk alle sammen noen flotte underbukser med riktig vintermotiv i julekalenderen ? reinsdyr og snøstjerner. Lagbildet kommer ved en høvelig anledning. Vinden fra den Danske Julemanden hodt seg i 1 døgn, og vi hadde over 27 knops vind og riktig store bølger.

1 juledag ble derfor viet til å seile fort og holde seg fast. Noen av oss er vant til koldtbord som står fremme nesten hele dagen, så det hadde også vi. Knekkebrød og G35 hele dagen. (osten var også en pakke fra en snill bestemor)

26 desember . Været skifter fort her i fjellet og i løpet av natten har vinden løyet og havet lagt seg. Nå er det så vidt det blåser litt, og vi benytter tiden til å lade litt batterier ved hjelp av motoren. Vi planlegger fortsatt 1st stopp på Barbados ca 810 nm igjen.

Vi tillot oss en kort telefon til våre nærmeste på julaften. Gjermund traff aldri noen hjemme
(kan være fordi mange er her), men Guro- du er savnet ? Ring mannen din!
I dag blir det gløgg ( selv om du ikke ringer )

Bilder klarer vi ikke å få sendt via denne kommunikasjonen, men vi ser stort sett ut som før. Fiskebilder, lagbilder, julestemningsbilder etc kommer når vi treffer det Vestindiske internettet.
Fortsatt hyggelig med meldinger på satellitt telefonen. Tusen takk og fortsett gjerne med det!
Skjønner at dere sliter med dårligere vær enn oss for tiden. Her er det 26 gr i både luft og vann.

Over og ut fra SY 6554
Morten
Skriv en kommentar
Alle kommentarer
Linda
God jul til dere alle og et godt nyttår! Høres ut som en jul utenom normalen:) Godt å høre at dere er i god behold. Her er vi i veldig god behold, mat mat og atter mat. Ribbe i dag og endelig er mannen i hus etter en strabasiøs tur nordover i Stormen. Klem
27/12/1115:58
Anne-Lise
God Jul og godt Nytt År til dere alle!Godt å høre at dere har det bra vi tenker mye på dere og håper at ikke vinden og bølgene blir for store.Her er det regn 5 pluss og mørkt og grått, Lite følelse av at det er Jul. Ha det godt og god tur videre Anne-Lise og J
28/12/1117:13