Atlanterhavet dag 7

Snart 6 døgn ute på havet, og ikke overraskende lite å melde hjem om. Det er stille og rolig samt sol hver dag. Vanntemperaturen har økt til 25,7 og i lufta 30.0 grader. Med andre ord - varmt for noen stakkars nordmenn som navigerte feil etter Gibraltar. Og enda skal vi lenger sør. Bøtta bak blir ofte brukt til en avkjølende og frisk dusj.

Sånn rent seilmessig blåser det jevnt 8-12 knop, også kjent som veldig lite. Lyden av seil som slår og blafrer uten vind er vi blitt godt vant til. Vi har prøvet ut noen forskjellige seilføringer og slått oss til ro med doble forseil med spribom i lo side, samt storseil. Det gir en fart av 4,5 knop i snitt gjennom døgnet. Våre ønsker på julekvelden (Jeg tror jeg snakker for alle nå) er dermed litt mere vind. Ikke mye, men litt hadde vært flott! Vi har havnet foran noen regnbyger (og i) og mannskapet trives godt med litt vind. Humøret stiger betraktelig!

Ellers har vi hatt to napp men ikke noe mere fisk. Ett stykk driv-ved og ett stykk Gardena-verktøy har også møtt oss på vår vei. Bananene er det straks tomt for, og det samme gjelder brød. Vi har handlet ett noe rart hvetemel som vi ikke får godt brød ut av. Spiselig ja, hvis man er sulten nok. Men, Morten og jeg forsøker stadig nye bedresmakende varianter, kanskje blir det godt til slutt. Heldigvis finnes det knekkebrød, frokostblandinger og fisk i havet. Vi klarer oss godt!

Ikveld er det lille julaften og tradisjon tro blir det grøt til middag ikveld. Adventskalenderen vår har inneholdt alt som trengs for å få julestemmning igang. Julehefter med Donald og Pondus, mandler, gløgg, grøt og idag tror jeg det er marsipan som kommer. Juleverksted har vi hver eneste kveld og det er ikke mangel på kreativitet når det kommer til julegaver og julepynt laget av brus og øl bokser.Roar aka Abborfiskeren i Finnemarka: Det er veldig stas med stor fisk!
Hans: Dorado er god matfisk fra atlanteren. synes hvertfall vi!
Jørgen: Tror ikke vi kommer til å ta ned hurtigruta her ute, men kanskje senere !
Henning: Vi er på seiltur med innslag av fisketur. Lite vind betyr fisketid!
Og alle andre som har sendt meldinger : God jul og kos dere med pinnekjøtt,ribbe,steik og det som er!
En liten beskjed fra tone: Line, husk dagvakt første juledag. :)

Magnus!
Skriv en kommentar
Alle kommentarer
kristin Bergill
kjekt å fulgt dere så langt. Mye bra bilder og fin lesing. Ønsker dere en riktig god jul.
vh. kristin
23/12/1121:47
Stian
God jul og godt nyttår fra Krokstadelva lite sne og -5 grader her , i morgen er det pinnekjøtt for alle sammen hos meg, kom hjem fra Nordsjøen i dag , der ute hadde vi 72 knop vind og storm , håper dere slipper det , får bøglene var 15 meter høye hilsen Stian
23/12/1123:28
Michael
Ha en strålende jul og en super nytår :)
24/12/1100:07
Stig Valderhaug
Ønsker mannskapet god jul. Hyggelig å følge dere
24/12/1106:50
Julie
Hei og god jul! Håper dere hadde en fin julaften. Jeg hadde i alle fall en kjempe fin kveld med Line og Aina! Utrolig koselig at de valgte å feire jul med fam. Strøm/Lohmann/Gramfelt. Ha en fin romjulstid ute på havet :)
25/12/1111:25
Nakkerud
Vil ønske dere en fortreffelig Jul! Hvordan har julestria vært til havs?
Vi kunne trengt Magnus her nå siden vi skal melde oss på Red Bull Spark. Foreløpig ide: Jamaican bobsled team.
Pass dere for Dagmar :)
25/12/1117:04