Lørdag 17 desember ? og alt det siste som skulle handles er på plass. Besøk fra S/Y Fulmar som akkurat har kommet inn i havnen med motortrøbbel. Disse har vi så vidt utvekslet litt meldinger med og det var hyggelig å treffe dem. Kanskje vi sees over dammen.

Klokken 14:35 forlater vi Marina Mindelo. På første utstikker vi passerer står gutta fra Kronprinsesse Mette Mat Maxi med Norsk flagg, viking hjelm og horn og gir oss en skikkelig avskjed. Neste båt vi passerer er Tres Hombres, hvor alle er på dekk midt i lunchen . Noen av disse traff vi flere ganger i lystig lag og et unisont ønske om en god reise fikk vi fra alle om bord. Vinden er god og vi setter seil med en gang ? kurs syd av øya Santo Antaö.

Kl.17:40 passer vi sydspissen og vinden blir borte bak øya. Først etter midnatt kommer den tilbake i fin styrke og vi seiler vestover med spridd genoa.

Søndag 18 desember: Vinden er stabil og vi har god fart mot Barbados ? som vi kanskje tror blir første stopp på andre siden. Alle om bord begynner å finne seg til rette med vakter og fri ? soving og litt lesing?.eller som Bendik sier: Sailing ? the art of going nowhere at great expense while slowly getting ill?.

Mandag 19 desember med stabil vind i både retning og styrke ? og vi luer på om vi kanskje kan nå Barbados før nyttårsaften. En hyggelig tanke, som gir mange mulige regnestykker om snitt fart og utseilte distanser, men det er veldig langt igjen. Siste døgns utseilte distanse er 175 nm.

Tirsdag 20 desember: Vinden har løyet litt gjennom natten og vi setter opp genakeren for å få litt mere fart når det blir lyst. Samtidig er det jo selvfølgelig fisking som gjelder i morgentimene. Og etter en halv time med genaker seling, løper senen ut på snella til Magnus. Stor fisk ? for det er ikke mulig å holde igjen, så seilene må ned. Ned med genaker og storseil ? båten opp mot vinden og det er mulig for Magnus å sveive inn. Plutselig farer snøret på tvers av båten og det blir bråstopp. Etter en del basking med stang og snøre, rundt båten et par ganger ? kommer frem det en flott Dorado til syne. Og ikke bare det, men den har med seg en 5 meter lang trosse. Ikke rart dette var tung å få inn. Middagen var reddet ? ca 3,5 kg burde holde. Etter fisken var vel om bord og renset, ble det satt opp en ny genoa ? så vi fikk testet seiling med 2 forseil. Dette skulle gi oss enkel seilhåndtering og god fart. Det stemmer nok sikkert, men vinden har sviktet oss i dag så snittfarten er under 5 knop. Det er nå kveld om bord. Alle har fått stekt Dorado, stekte poteter og salat. Bananer til dessert (bananene i klasen bak begynner å bli modne) til alle som vil - 5 om dagen.

Alle er friske og ser frem til en vindfull dag i morgen.
Morten

Dette er første sending mens vi er på havet ? så vi er ikke helt sikre på om den kommer ut på hjemmesiden som den skal. Fint hvis noen kan sende oss en sms på satellitt telefonen hvis den dukker opp. Vi har mottatt en del meldinger på satellitt telefonen og det er veldig hyggelig. Tusen takk og fortsett gjerne med det!
Skriv en kommentar
Alle kommentarer
Ole Svein Enger
Vi følger med dere her fra Åmot og! veldig interessant. men Liv er glad for å sitte trygt og godt hjemme! Take care. håper dere får en fin overfart og en god jul !
21/12/1110:40
Øystein Amundsen
Hei Morten (og dere andre)
Her går livet sin vante gang. Hadde akkurat besøk av Erik M.(som vistnok kjeder seg litt) vedr anløp i Drm Havn i jula. Julehandelen er i boks og Per har vært borte hos Havna med konfekt fra oss. Erik skulle ta vare på din eske...
23/12/1110:59
Edel og Gunnar
Nå kan vi også følge med på turen deres
27/12/1113:38