Torsdag 15 desember ble som planlagt en mekkedag. Noen luker ble demontert og pakningene satt på plass på nytt. Rekkelista foran på SB side ble demontert og pakket om med ny sika. Vi fant den etterlyste akterliksnora på genoaen 1 m opp i akterliket, og ved hjelp av en kniv, ståltråd og en ny hyssing fikk vi skjøtet snora og dratt den ned igjen. Ankerspillet startet plutselig å gå... og så fikk Gjermund noe å fikse som egenltlig skulle være i orden. Jeg fikk meg en tur til Policia Maritima og fikk ført opp Tone på den allerede innleverte mannskapslista. Hadde fått beskjed av immigration at vi skulle sjekke ut i dag, men de var ikke tilstede - så de får vi ta i morgen.
Vi fikk tak i en del av en ku som ble middagen, før vi fikk besøk av mannskapet på "Kronprinsesse Mette Mat Maxi". En Maxi 77 med 3 unge karer på vei til Tobago. De fortalte at de skulle ombord på en seilskute i havnen " Tres Hombres " - på vinsmaking. Åpent for alle, så vi ble med. "Tres Hombres" er et Hollandsk prosjekt - 32 m skute / 126 tonn - rigget som en fullrigger. Skuta er bygd i Tyskland i 1944 og har ingen motor. Strøm ombord til lys, lanterner og navigering får de fra vindgeneratorer, solceller og en slepegenerator. De frakter varer fra "A til B Emissionfree". Vi fikk omvisning ombord og litt forskjellig god vin. De 15 ombord har det enkelt - og de ferskeste betaler 1500 euro pr mnd for å få være med. Tjære og jomfruer (tenker da ikke på den kvinnelige delen av mannskapet) og det luktet gammel seilskute (tenker heller ikke da på den kvinnelige delen av mannskapet). Vi snakket med Paul som var 1st styrmann ombord og han fortalte at neste stoppested var Grenada (samme som oss) med avgang på mandag. Lasten på denne turen var Vin fra Frankrike og Portugal. Vi så lasterommet og det var ikke mye de hadde ombord - så noe økonomi i denne fraktfarten er det ikke. De skulle farte opp og ned i karibien i noen måneder før de skulle laste sjokolade på Grenada med levering New York. De Hollandske unge damene ombord var helt frelst på seilskutelivet og tasset rundt barbent i tjære.


Fredag 16 desember var vi tidlig i gang. Magnus og Fredrik særdeles, som dro til flyplassen allerede kl 04:30. Tone ble trygt loset tilbake til båten og kl. 07:00 ble det servert kaffe... som veldig få ville ha (bare de gamle gutta løskrutt). Siste del av forberedelsene skulle vi få unna, og mitt første stopp var immigration. Etter gårsdagens erfaring med deres tilstedeværelse var jeg forberedt på litt venting. De var på plass og som nummer 2 i køen - nye lister, mye stempling og re-stempling... gikk det ganske fort. Derfra gjennom gjengen av arbeidssøkende utenfor havneområdet inn til Policia Maritime for å hente skipspapirene. Bare å smile og vente - så går det greit. Fikk til og med tips om hvor vi burde stoppe på de andre øyene - selv om vi hadde sjekket ut fra Kapp Verde og vår neste havn var Grenada. No problem. Da jeg kom tibake til båten var resten av gjengen i gang med vask utvendig og Gjermund var på tur opp i toppen av masta for å fikse topplanternen for 3 gang. Alt er festet på dekk, lanternen er på plass igjen, nyvasket båt utvendig og innvendig og Tone, Magnus og Fredrik har handlet det resterende. Nå er det siste dusj på en lang stund og så blir det middag ute på byen. Kan bli dårlig med oppdateringer fra oss på en stund ute på fjorden og tilsvarende med julehilsen. Derfor ønsker vi alle en riktig god jul og tar med en nyttårshilsen - i tilfelle vi fortsatt er ute på havet.

Tone, GJermund, Bendik, Fredrik, Magnus og Morten


I dag seiler vi vestover mot Karibien.
Følg med på kartet så kan dere se hvor vi er.
Send oss gjerne meldinger via vår satelitttelefon Ring/sms: +881632587394, eller (Gratis) http://messaging.iridium.com ( linken er nederst på hjemmesiden )
Det blir ofte dagens høydepunkt med litt kontakt med de hjemme. Svar kommer på førstesiden og på twitter.

Skriv en kommentar
Alle kommentarer
MAMMAN
BLEI SÅ GLAD NÅR JEG SÅ DET FLOTTE BILDE AV ALLE SEILERNE, KOSELIG JULE OG NYTTÅRSHILSEN:) JEG ØNSKER DERE EN FIN TUR, GOD JUL OG EN SPENNENDE OVERFART. KLEM FRA GURO
17/12/1114:58
Marita
God tuuuur! Og lykke til :-)
17/12/1115:03
Henning
Hoi.god og trygg seilas videre. Bra blogg med hyppig oppdateringer. Ha en riktig og annerledes jul. Hilsen Henning
17/12/1115:20
Jørgen
Da er turen i gang på riktig! God tur over .. Forøvrig syns jeg det er artig å sammenlikne sveisen til Bendik og sveisen til Magnus. Just for the record..
17/12/1117:31
Espen
Hell og lykke på ferden!!=)
17/12/1118:14
Frank Tore
Gooooooood tur! Må forresten si meg enig med Jørgen angående sveisen til brødrene brothers.
17/12/1119:52
Arve Roaas
Nyydelig :-) God tur, den blir sikkert fin! Ankerspillet kan dere koble ut - trenger ikke det på en stund...
17/12/1122:57
Erik
Regner med at resten av den kua dere ikke spiste blir hvithai mat og ser frem til bilder! God tur over dammen gutter og jente!!!
18/12/1100:34
Aina
Mange flotte bilder, kjempe fint bilde med alle sammen :) GOD TUR!!
18/12/1122:47
Eli
God tur!! Klem fra Eli
19/12/1100:29
Annelie
Hei Tone, ønsker deg og mannskapet en riktig god tur over dammen. God Jul og GODT NYTTÅR-
klem Annelie
19/12/1117:13
Vigdis
Ønsker alle sammen ei God Jul og et Godt Nyttår . Lykke til på den videre seilasen. Klem til Tone. Hilsen Vigdis
19/12/1122:50
kari og dagfinn
God tur . Vi følger med dere.
20/12/1117:20