Mandag morgen og jeg benyttet anledningen til å ta en varm dusj og den ble en smule lengre enn vanlig. De 850 sjømilene det er til Kapp Verde vil det bli begrenset vannforsyning for hele mannskapet. En ny erfaring for oss alle, da tidligere etapper har vært kortere og med mindre mannskap. Vi kastet loss klokken 13.20 og heiste seil snaut tyve minutter senere. Nå er det blitt torsdag kveld, klokken er 19.02 og jeg er på vakt. Solen har nettopp gått ned i ett hav av rød himmel, Morten har disket opp med kylling og ris til middag, samt fisk til forrett(Fisket av undertegnede).

Mandag,tirsdag og onsdag har vi hatt god seilevind, til tider noe sterk. Idag har den dødd mer og mer ut og gennaker ble tatt ned og motor startet midt på dagen idag. Vi håper på litt sterkere vind imorgen så vi slipper motordur og eksoslukt hele veien til Kapp Verde.

Pakkekalenderen vi har fått hjemmefra har vakt stor glede blant mannskapet og er blitt dagens høydepunkt. Leverpostei (Gutt-på-boks) og makrell-i-tomat (flykræsj) gjør ikke savnet til Fedreland mindre. Ett lite stykke Norge fikk vi igår og den ble borte på få strakser. Idag var det ingen som klarte å gjette innholdet før vi åpnet pakken, både bærplukker, adventsstake og fat ble gjettet. Men dengang ei, idag var det Brownies bakepakke og former. Gjett om vi gleder oss til å lage kake!

Ellers lite å melde, Over og ut, Magnus.

10.desember, klokken 12.00 på utikk etter land.
Etter å ha seilet oss gjennom natten i litt laber vind (men vi startet ikke motor) plukker det opp igjen på morrakvisten. Etter å ha flytt storseilet over til babord side og seilt en time østover kommer den i riktig retning og 18-20 knops fart. Jeg utfører operasjonene som gutten på foredecket og jibber forseilet over, og setter spribommen på nytt, samtidig som jeg utløser "lifetag"`n og vekker alle ombord. God Morgen!!

Lifetag er ett sikkerhetssystem med små sendere man har på seg. De reagerer hvis de går under vann eller er i en avstand av mer enn 25m fra båten. Kan også utløses ved å trykke på en knapp, noe jeg klarte å gjøre i lomma ved uhell. Ørdøvende piping i båten som resultat og våkent mannskap.

Igår kom endelig Afrika-varmen vi har ventet på og alle satt ute i cockpit og nøt godværet mens stereo`n spilte best of 2006. God stemmning som har vart til idag med fortsatt godvær og alle lengter litt etter land. På grunn av "Marhattan", (lokale vinder som drar Sahara med seg ut over havet) så vi ikke land før vi var 8nm innpå. Det ble av den grunn lansert flere teorier om at Kapp Verde var sunket, flyttet eller feil på samtlige gps`er ombord. Heldigvis kom turens sålangt største delfinbestand for å leke foran, bak og vedsiden av båten mens vi speidet og vi fikk ett kvarter med litt aveksling. Delfinene var tydeligvis fra Afrika, skikkelig apekatter som hoppet og spratt i vannet rundt oss! Det ble enda større stemmning når vi endelig kom nærme nok til å skimte noen lave fjelltopper på 407m og goldt land. Maten ble fortært og vi speidet innover landet vi nå snart skal sette fot i. Kart over havnen ble undersøkt nøye og alle var på dekk og speidet så vi kom trygt inn til lagunen. Her ligger vi nå, med ca 20 andre båter og dupper. Nå skal land utforskes!

Magnus, SY-Trixi!
Skriv en kommentar
Alle kommentarer
Jørgen
God morgen! Jeg kan melde om at Kapp Verde er en del av afrika. Ellers kan jeg melde om snø og mye is i gatene samt 8 kalde. Lite delfiner å skue..
11/12/1112:52
Vigdis Margrethe Løver
Og nærmere 10 kuldegrader i hjemlandet. Synes ikke at dere skal savne kulda alt for mye, der dere koser dere i solen og går i shorts.
11/12/1113:55
Erik
Looking good guys! Du er en storkar på dekk B. Løver, liker seilerstilen! Ellers forventer jeg selvfølgelig hestehode, eller worst case en eller annen form for kjøtt hengende bak båten i åpent hav. Gøy med delfiner, for all del, men hva med hvithai besøk?!
11/12/1115:31
Tone, Line og Aina
knall innlegg, jeg liker flyvefisken og Tone og Line liker forslaget om bærplukker;) Pluss at de er utolig misunnelige på dere som er i varmen.. Kos dere masse..
11/12/1120:43
Anne Marie& Jon
Glædelig 3. Søndag i advent.
Tak for flotte billeder og gode historier fra det kolde nord- vi har i DK dog 4 plusgrader!
11/12/1121:17
Sven Liang Jensen
Hei,
Artig å følge med. Har ikke vært så flink til å komentere, men leser alt dere skriver. Har også fortalt om turen deres og websiden til folk som kjenner dere. MAG Datakabel på Vestby følger med, og flere på Hamworthy i Asker. Vekslende +/- og slapseføre
12/12/1109:02
Fride
Flotte bilder av kjekke menn med enten alt for mye eller alt for lite hårvekst. Kjekk sveis, Fredrik. Lite transfett og mye Omega 3 kler mannskapet. Savner dere. Fride
12/12/1122:24