Det nærmer seg 8.november, og vi ligger fortsatt rolig til havn i Torrevieja, Marina International. De siste dagene har gått med til (Dere gjetter aldri) mere mekking på båt og montering av utstyr. Pallene som ble sendt fra Norge, er nå kommet fram og ble levert Torsdag. Der lå det mye etterlengtet utstyr. Bredbåndsradar, båt-pc`n med stoooorskjerm (21"), 8HK jollemotor + jolle , dykkeutstyr, varmt tøy +++. Jeg var så heldig å få alt stuet på mitt soverom og har nå endelig begynt å få litt sengeplass igjen. Vi har hatt masse å montere og nå begynner Trixi virkelig å ligne en skikkelig langturseiler.

Trixi har vært oppe av vannet en gang og konstatert at ulyden vi trodde var fra propellen, faktisk var det. Propell derimot har vi ikke fått tak i ennå og siste nytt er at den kommer imorgen. Vi håper det. Roret er kontrollert og skal bare strammet litt til, så er det bra. Riggen er strammet og vi har fått masse nytt flott tauverk og blokker for å seile med gennaker, noe jeg gleder meg veldig til.

På lørdag tok vi fri og reiste til Alicante. Bendik reiste en tur hjem, han kommer tilbake når vi er på Kanariøyene. Etter å ha kjørt Bendik til flyplassen reiste vi til havnen for å se starten på Volvo Ocean Race. Ett ubeskrivelig millionsirkus hvor den ene båten bare overgår den neste. Og da snakker jeg om tilskuer og legendsbåter. Race-båtene er i en klasse for seg selv. De hadde en kort race utenfor havnen før de reiste videre. Det gikk ikke mer enn 6 timer før to av båtene var satt ut av spill, Abu Dhabi med mastebrekk og Sanya med skade i baugen. De andre båtene har allerede krysset igjennom Gibraltar. Båtene flytter seg, for å si det mildt. Vi tok en øl med Arve Roaas, en seilervenn av Pappa og Morten og fikk vite litt om innsiden av Volvo Ocean Race, da han har vært med å seilet før.

Søndag er familiekveld i Spania, Fride tok ansvar og inviterte oss ut på kulturkveld. Det var konsert på det lokale kultur-senteret og vi reiste for å titte. Vi visste sånn halveis hva vi gikk til. Det vil si, vi visste hva det handlet om, men ikke at det var det snittalder på publikum OG skuespillere/sangere over 70. Selvom jeg og Morten har gått intensivkurs med spansk den siste tiden og har "spanish for Dummies" som tungt grunnlag, var det mye vi ikke forstod. Jeg tenker det var stas for de voksne å være de "unge", vi ble faktisk også filmet av den lokale TV-stasjonen, TV Torrevieja.Alt i alt, en hyggelig kveld med noe god, noe mindre god og noe dårlig sang/dans og musikk. Det er ikke alle som klarer å starte med en dans og ende opp med fire forskjellige!!

Legger ved en film fra litt forskjellige seiling siste månedene.
Magnus
Skriv en kommentar
Alle kommentarer
Charlotte
Kule videoer! Ser også ut til at dere har hatt en høykulturell aften...hehe..
08/11/1110:58
Kåre Nordgård
Den 10.11 lander det havnefolk på Las Palmas, noen dvs. Harald og kona skal være 2 uker i Mogan, Kåre og Hanne 2 uker i Porto Rico, dere skal vel til Mogan? Når?
God seiling videre, men dere skal vel da først ordne med propell?
Mbh
Kåre
08/11/1113:46
Aina
Herlig, ser kjempe kos ut.. og jeg liker film innslag:) Også skulle jeg gjerne vært med og sett på volvo ocean race.. kjenner jeg er litt misunnelig på Fride nå..:P
08/11/1119:09
Vigdis Margrethe
Morsomme videoer, flott laget. men hattene lo jeg godt av, selv om det ikke var lov Hi hi :) men han med pelslua var jo også morsom.... :)
10/11/1114:45