Santa Eulalia - Formentera - Cabo Roig

Torsdag 27 oktober gikk vi for motor fra Santa Eulalia til Puerto de Sabina på Formentera.
Før vi la oss inn i havnen kastet vi anker i en fin bukt vestsiden av havnen - mest for å få ryddet litt opp i
ankerbrønnen.
Det lå en 32m lang motorbåt delvis oppe på land - han hadde også tydelig vis kastet anker, men også hele kjettingen...

Magnus og jeg mente at en sykkeltur ville være fint for kropp og sjel - så vi fant en sjappe med 2 voksne damer
som leide ut sykler av flere typer. Vi valgte type terreng - da vi hadde tenkt oss for å inspisere den forliste
båten. Riktig nok noen for mujeres, men de passet bra for Gjermund og Magnus.
Den forliste båten var egentlig til salgs, men hadde da mistet ankerfeste sist mandag og blåst på grunn.Folkene på havnekontoret var litt skeptiske til versjonen om ankerfestet - og fortalte at kostnaden med å få den ut på sjøen igjen var 1 mill euro. Vi ble fotografert når vi var der ute og dagen etter var vi på forsiden av Diario de Ibiza.
22 km sykkeltur var passe for de fleste og det ble skikkelig mørkt og fint når vi returnerte - i øs pøs regn
- 10 minutter før damene stengte butikken. Pizza ute på strandpromenaden etter at vi fikk tørket opp - ble en
fin avsluttning på dagen.

Fredag 28 oktober - vi kastet loss fra Formentera med kurs mot Torrevieja 136 nm unna.
Vind og vindstille - opphold og regn. Fiskelykken ble utfordret på dagtid og iflg fiskern' Magnus var det flere som beit på kroken... men slapp dessverre før de var ombord. Dårlig med vitner, men vi har ingen grunn til å betvile fiskern's uttalelser. 21 timer senere var vi fortøy i havnen på Cabo Roig - rett syd for Torrevieja. Fride skulle komme fra Alfaz D'el Pi på besøk med ryggsekken sin - men en litt sløv buss sjåfør glemte å si i fra når hun skulle gå av bussen - så en svært fortvilet Fride ringte fra La Onion...nesten i Cartagena. Vår gamle kollega Rolf "El Sueco" som var i båten på besøk, tok affære og reiste sporenstreks ut å hentet fruen. Stor gjensynsglede for enkelte :-) og ut av sekken kom det også en G35 og en osteøvel til stor glede for alle ! En stor takk til Siri som hadde ordnet dette - snart spist opp. Vi fikk låne bilen til Birgitte ( fru El Sueco ) og fikk både handlet og sjekket ut et par andre båthavner. Vi holdt oss i Cabo Roig frem til mandag 31 oktober - før vi flyttet båten over til Marina International i Torrevieja. Her har vi fått kontakt med både en rigger og en motormann som skal hjelpe oss med en slapp rigg og en løs propell.

Etter Frides ankomst har vi fått utvidet menyen en smule - og det er stadig lekre retter som dukker opp. Tirsdag kveld var vi invitert på middag hos Birgitte, Rolf og Alexandra (den språkmektige datteren på 14 år) - masse god mat og drikke...og veldig hyggelig lag.

I dag har vi gjort nok et forsøk på å finne den fordøm.... vannlekkasjen på BB bad. Hele aluminiumslisten (aktre halvdel) på BB side er tatt av og ny silikon er påført etter at alt det gamle løse var fjernet. Listen ble så skrudd på igjen. Det samme ble gjort med rekkestøttene i samme område. Forseilet er tatt ned og Furlexe'n foran er demontert så riggern kan komme til evnt. strammeskruen der. Vi har ikke sett noe til Senor Rigg ennå, men han er også busy med Volvo Ocean race og Telefonica... ikke lett å skjønne disse prioriteringene.

Vi har tenkt oss til Alicante på lørdag for å se på starten av Volvo Ocean race. I morgen skal vi på land en liten tur - slik at vi kan få sjekket "proppen". Alt vel ombord i Trixi. Gratulasjoner fra oss her nede til Fridtjof og Truls, som har bursdag i morgen.

Over og ut fra fast mannskap og Walk-about Fride.
Skriv en kommentar
Alle kommentarer
Jørgen
Tydeligvis bare studenten som er tidlig (eller seint?) oppe! Stas med bikkja må jeg si, vi har jo god erfaring med sånne dyr på tur Bendik. Forøvrig skuffende få bilder av den stranda båten! Men ellers, stas som alltid å lese. Keep it up!
03/11/1109:20
Vigdis Margrethe
Det er merkelig så godt norsk brunost smaker når en ikke kan få tak i det i butikkene....
03/11/1115:34
Tone
oioi! pass på propellen :D jeg ser surfebølger! sukk... det må dere prøve neste gang!
03/11/1116:57
tone
shit! nå synker båten litt! Ikke meningen!!!
03/11/1122:54