Avreise i flott vær fra Alimos Marina kl. 10.50 lokal tid. Fin vind fra NE slik at vi kunne heise seil å sette kursen mot Korinth. Vi passerte venteområdet for skip inn til Piraeus - tilsvarende ankringsområdet i Gilhusbukta - men med en del flere skip for anker. Etter ca 6 timer måtte vi stoppe ved innløpet til Korinth kanalen og løse passeringsbevis. Ingen problem - bare 212 euro - og 15 min venting så var i gang gjennom en merkelig kanal. Bendik har tatt masse bilder og film som kommer ved en senere anledning (når internette er med oss ). Kl 17:05 var vi gjennom og vi starter med litt forsiktig seilføring mens middagen ble laget og spist. Vinden økte og gav oss god fart - 22-24 knop i kastene og maks fart over grunn ble notert med 9,7 knop. Varierende vind forhold gjennom de neste døgnene med alt fra mye til ikke noe vind. Volvo penta'n gikk også flott hele tiden når det var behov for den. Det Ioniske Hav viste seg fra sin beste side - måneskinn og fint vær med en del lyn og torden i fjerne. Lite skipstrafikk og det var bare Bendik som så delfiner og flyvefisk - denne gutten har til og med sett flaggermus. Et nytt begrep er på plass for slike observasjoner. UBO = uidentifiserte Bendik objekter. Tidlig torsdag morgen så vi Italienske gatelys på sydspissen av Italia og kl. 03:05 var Capo Spartivento passert ( fyr ) og vi motorseilte mot Messina og stredet. Kl. 07:30 lokal tid var vi fortøyd i Reggio de Calabria. En lystbåthavn som du stopper i når du må - ikke for det at denne er spesiellt innbydende. Her ligger vi nå og venter på vår ny venn Saverio Chirico ( omtalt i Italian Waters Pilot Guide som en fikser på kaia - ordner alt fra ferske croissants om morgenen til hjemmelaget parmesan, skinke og vin). I dag tidlig fikk vi besøk av den nevnte herremannen og ble introdusert for hans tjenester. Den norske litt tilbakeholdne iver ( les skepsis ) holdt ikke Saverio på avstand - han dukket opp senerer på dagen med ost, skinke og vin. Osten var bra, skinken har vi ikke smakt på ennå, men vinen var grei saft ( ikke vin ). Avtalen med Saverio var å ta oss med på en Taverna - no touristico... mucho manchare litle money.... dette er et språk vi liker... og ikke skjønner, men skitt au.
Før vi kommer avgårde med han blir le captain - Glover alias Løvenes Konge tatt inn på forhør hos Le guardia costale... ikke EU båt, mangler crusing permit for Italian Waters. Vi trodde Løvern ble torturert for det tok nesten 1 time å få papirene. Nederst i gangen på en kontor med 1 lampe - satt Lion King og og gjorde sitt beste i spørreleken - hvor mange master har båten på italiensk.... det endte med en tegning av en båt m en mast - og alle vant. Kl. 20.00 kom vår italilensk talende venn Severio - men sin noe slitte MB taxi m skilt på taket. Vi ble kjørt ut av kai området og nordover - og ned til noen stengte kontor/Lagerbyggninger som tilhørte han. Dører ble åpnet og lysene tent og vi var inne i hans officina og servert iskald Grappa mens vi tegnet et multimeter som han skulle ordne i morgen. Denne mannen er et funn for lettlurte båt turister. Etter 2 grappa på alle inkl. sjåføren bar det viderer til spisestedet - som viste seg å være en del km utenfor det vi trodde var byen. Her fikk vi italiensk kjøkken på sitt beste, antipasti ( veldig mange slag) pasta, kjøtt, melon og kake - sammen med kald rød vin og vann. Vi var så helige å ha Saverio til bords, så samtalen gikk lett og vi fkk lært han noen norske ord. Alle på dette stedet fikk samme menyen og ingen snakket norsk.... så slik skal det være. Kjørt pent hjem igjen med restende fra middagen i en boks og 1 flaske grappa for eur 120. Vi har allerede booket mannen for supermarkedtur på lørdag - og henting av magnus på flyplassen lørdag kveld ( hvis vi klarer å riste ut av han hva han ska ha ). Nå sover elste Løver og vi ungdommene er oppe å surfer litt.. God natt Morten
Skriv en kommentar
Alle kommentarer
Jørgen
Skjønner at det er flere som sitter oppe og surfer ut i de små timer. Stas med Italia, med ordentlig mat og ordentlig drikke på italiensk vis. Kanskje dere får hyra godese signore fix-it-all som kokk på resten av turen? Måtte vært no.

Over og ut fra nybyen.
07/10/1101:11
Stig
Har hørt at gode forbindelser er viktig i regionen der... Og det virker det jo som dere har :-)
07/10/1109:37
Charlotte og Kari
Gjermund Løver - Løvenes Konge - eller vårt forslag: Christopher Walken. Han er også kjent for høyt bakoverstrøket hår. ;-)
07/10/1109:45
mamman
Det gleder veldig en sjømannsenke å lese nyhetsbrev :) lurer på om alderen på seilerne , har noe med hva de ser :)
07/10/1110:22
Magnus Landkrabbe
Hallo gutter. Driver dere a bruker opp felleskassa mens jeg er avgarde og jobber hardt for a overleve? (Bendik, RS3 var som en buss etter a ha kjort R8 pa bane) Vi ses imorgen!!
07/10/1119:44
Devegg
For 4 mnd. siden stod jeg på på brua over Korinthkanalen men jeg så ikke dere. Det er det siste bildet jeg har fått men forstår at Italia er godt i gang. Litt misunnelig da kuldegradene er svært nær-
Devegg
12/10/1122:24