Siste brev ble avsluttet med at vi endelig fikk sjekket ut av Cuba på riktig måte og fikk gjestene våre ombord. Vi satte dermed baugen rett mot neste mål, Miami. Dette ble en veldig fin seilas, godt hjulpet av Gulfstrømmen som etterhvert ga oss en fart over grunn på 10-11 knop. Behagelig og raskt mot mål. Noe fisk ble det derimot ikke. Vi mistet to fisk, en antatt barracuda og en dorado. Men jeg fikk hvertfall plukket opp en masse fisketips fra Stian, som har dratt iland ett stort spekter av fisk fra spansk makrell, adskillige doradoer, nurse shark til stor sverdfisk.

Vi seilte inn i Miami`s storhavn på kvelden og la oss ved den første marina`n som dukket opp, Miami Beach Marina. Her var det noen helt andre priser enn vi er vant med fra karibien! 6 dollar per fot var noe mer enn hva vår slunkne reisekasse var villig til å betale under Miami oppholdet.
Men det var mørkt og mannskapet trøtte, så vi fikk prutet ned til 4 dollar og lå hvertfall en natt her. Vi feiret med øl, vin og snacks at UsA var nådd og la oss til å sove. Neste morgen ruslet vi bort til South Beach (400 meter gjennom en park) og tittet litt i nabolaget før vi kastet loss og flyttet oss til en annen marina. Det førte oss til downtown Miami, nærmere sagt Bayside. Vi var sultne på amerikansk høykultur og tok likesågodt middagen på Hooters. Koselig familierestaurant hvor serveringsdamene går i små shorts og trange topper. Vi ble kjempemette på inntrykk og amerikanske porsjoner! Stian og Marte-Mari hadde fått god kontakt med ett par som bodde i Miami og flyttet ut av Trixi og over dit. Jeg og Aina ble med for å hilse på. Etter at taxi-sjåføren hadde rotet seg ett par ganger, samt lagt på røret med Justin som forsøkte å forklare veien, fant han veien og vi fikk møte mannskap fra både Tur-Bo og Doods Of Norway, vertskapet samt noen briter som var på besøk hos Justin. Utrolig hyggelig å møte noen man har hørt mye om men som alltid har liggi foran oss i løypa. Desverre har de litt dårligere tid enn oss oppover USA, så dette ble antageligvis siste gang vi ser de i USA. Vi får prøve å møtes i Norge! Planer ble lagt for neste dag og det var Sandbar som var målet.

Uten å egentlig vite så veldig mye om hva det gikk utpå møtte jeg og Aina opp dagen etterpå og ble hentet av Stian, Marte-Mari og britene i en stor "poontoonboat". Flytebrygge med påhenger, filtgulv og sofasalonger rundt kanten. Så bar det ut til en grunne som for øyeblikket lå 60-70 centimeter under vann. Det var møtt opp mange denne dagen, alt fra poontoonbåter til store cabincruisere fullstappet av damer i små bikini`er. Jeg tror vi talte rundt 60-80 båter. Høy musikk og lystig lag hele dagen mens man gikk og vasset i vannet rundt alle båtene og så vannet synke og plutselig var det en sandbanke man kunne spasere rundt på. Noen hadde kost seg litt mye med høy musikk og glemt tiden og sto derfor på grunn. 36 fots motorbåter er ikke særlig lette å dytta av, men med litt tauehjelp så gikk den til slutt av. Etter å ha kost oss i adskillige timer tok vi fatt på veien hjem for å skifte og spise på "Fogo de Chao" en biffrestaurant med 15 forskjellige typer kjøtt. Alt grilles og bare serveres ut så lenge du har den grønne siden av bordbrikken opp. Jeg trenger vel ikke å fortelle at flere av oss la oss med magesmerter denne natten.

9.April ble brukt til å komme seg over matsjokket som var sterkt for en gjeng med seilere. Utpå dagen tok jeg mot til meg og ble med Aina til Miami Beach. Først en rusletur i Art Deco området før vi dro til Lincoln Street og shoppingmekka for shoppingglade Aina. Kilometer på kilometer med butikker og store butikker. Aina koste seg fælt denne dagen og jeg hadde det vel egentlig ikke så ille jeg heller ;) .

Neste dag tok en vi en tur til Everglades og fikk en omvisning i sumpen i en skikkelig sumpbåt. V8 med stor propell bak. Vi så ett par store alligatorer og etterpå fikk vi en rask og utrolig lærerik innføring i krokodiller, alligatorer og deres oppførsel. Ikke så ille dyr egentlig, når alt kommer til stykket. Aina fikk også holde en liten baby-alligator! Etter endt tur var klokken blir to og vi forlot Miami for å gå utaskjærs til Port Everglades/Ft.Lauderdale. Her starter Intercoastal turen med noen flotte hus langs vannlinjen, masse bruer og åpninger vi må rekke samt grunner man må holde seg unna. Men mer om det neste gang!

Hipp hipp hippopotamus fra Magnus!
Skriv en kommentar
Alle kommentarer
Anne
Nå begynner jeg å bli grønn av misunnelse... For noen eventyr dere lever!!!
16/04/1215:40
Vigdis Margrethe
stilig....
16/04/1217:08