22 januar på Union Island y un salud a nuestros amigos Chilenos.

Vårt neste stopp på vei oppover "the Windward Islands" ble som tidligere nevnt Union Island.
Union Island er del av St. Vincent og Grenadinene og kan skilte med ca 3000 innbyggere fordelt på 5,5 km2.
Øya har tidligere vært stor på bomullsplantasjer og slaver men nå går det mest i turister.

Førsteintrykket av Union Island var, mildt sagt, elendig. Etter å ha blitt ufrivillig fulgt til nærmeste lokalbutikk skulle "guiden" ha 5EC, minimum! Dårlig start. Rusler tilbake til båten og der skulle pjokken som tok imot tampen for oss ha 5EC for den jobben. Han kunne også kvitte seg med søpla vår for en billig penge.
Fride takket høflig men bestemt nei til både søppeltømming og regninga for "tampe-mottak". Pappa kom tilbake etter innsjekk i St.Vincent og Grenadinene og custom officer`n hadde spurt om litt penger til sin personlige helseforsikring. Vi la planer for morgendagen, Mt.Taboi skulle bestiges og kanskje inntrykket ble bedre?

Samme ettermiddag blåste det kraftig opp og den ytterste båten på brygga mistet dreggfestet og dultet borti neste, som dultet borti neste osv. Gjermund hadde plassert oss perfekt så vi hold til dels stand. Vi tilbød noen canadiere litt hjelp til å kjøre ut en dregg til, men de takket nei og strammet godt inn på dreggen i steden. Senere kom den en stor katamaran med dags passasjerer som sleit med å komme inn til kaia. I god seiler- og havnevesen ånd dro jeg og ut med jolla og virket som akter thruster. Sammen med en lokal "brother" i jolle fikk vi styrt katamaranen mot riktig plass.

Første kvelden tok vi middagen ute på restauranten til Bougainville Marina og før vi fikk satt oss til bords kom Fride og jeg i kontakt med noen Chilenere. 3 ungdommer som var på tur med mor og far. Totalt 7 stykker ombord i en 44 fots seilbåt. Etter middagen, som smakte fortreffelig - for noen av oss lokal lammegryte - kom de yngste chilenere ombord for å se på båten som disse nordmennene hadde seilt over Atlanteren i. Daniela, Linda, Miquel, Martìn og Tomas (gift med Daniela) var veldig hyggelige og energiske. Plutselig kom det beskjed på VHF'n og våre ny Chilenske venner måtte ut til båten sin som lå på svai. Snakkes i morgen - nos hablamos mañana.

23 januar og iflg vår nabo (lokal charter skipper) var det fortsatt meldt mye vind og vi ble liggenede til kai. Altså - ut på tur dag. " Vi vandrer med freidig mot.." mot Ashton som er et stort sted(flere hus og barer) på vei til Mount Taboi. Magnus hadde lest om veibeskriveklsen og vi skulle ta til venstre ved Jehovas vitner's kirken - og gå til enden av veien hvor trappene forsvant opp i bushen. Og vi fortsatte på et tråkk som sikkert hadde vært en god sti en gang. Det er mange busker og andre vekster som stikker på denne øyen og alle fikk stukket og skrapet opp ben og hender. Vi kom på toppen med en fantastisk utsikt over hele øyen og de andre øyene i nærheten vi hadde planlagt å besøke. Mayreau og Tobago Cays er de neste målene.
Veien hjem igjen ble selvfølgelig en litt annen på NW siden av øya. Her passerte vi et lokalt grustak, hvor 4 personer satt med hver sin hammer og lagde passe store steien .... av litt større steiner. hmm... ikke helt som hjemme.

Fridtjof, Magnus, Fride og jeg tok en jolle tur ut til Happy Island. En lite grunne som har blitt bygd ut med skjell og konkylier, stein og sement - og er i dag en liten holme som er en bar http://www.happy-island.info/index.htm - for en liten forfriskning. Baren drives av en herremann som ser ut som Whoopi Goldberg. Veldig kuult sted - og gjett hva slags musikk de spiller der ?

På veien tilbake igjen kjørte vi innom vår nye Chilenske venner og ble invitert ombord. Padre Miquel og madre
Paty tok imot oss på åpen latinamerikansk maner, brede smil og kyss på kinnet. Miquel hadde kjøpt båten for noen år siden på Tortola og de hadde seilt de siste 4 årene i alle sommerferier. Ikke mye seilerfaring i utgangspunktet, men padre hadde gått på kurs og mestret det meste. Mye mekking på en 94 mod, men det hadde resultert i smarte løsninger ombord med innsydde solcelle paneler og LED lys i biminien :-) Vi fikk litt servering og avtalte et møte i baren senere på kvelden. Da vi var ferdige med middagen ombord kom det noen smilende Chilenere og lurte på om vi var klare for en tur i baren. Høylytt Chilensk Norsk forbrødring i baren som stengte så altfor tidlig. Da bar det ombord i Trixi med alle 13 og vi fant frem litt norske produkter som Aquavit og Aquavit. Era un ambiente maravilloso y estamos muy contentos encontrarles. Quizaz nos vemos en Noruega en el futuro ??? Esperamos que si!

24 Januar og vi planlegger avgang fra Union Island. Vi skal fylle vann- og det tar sin tid. Skulle nesten tro at vanntrykket var i samme tempo som folkene her nede... Vi spurte Mr.Waterman på brygga hvor vannet kom fra og han svare : "From the lord maan". Trykket på regnvann er ikke det helt store, men vannmåleren er skikkelig rask! Vi fikk regning på 268 liter i en tank som tar 210 liter - slå den dere !

Union Island er vel ikke det stedet vi vil anbefalle for det at det er den hyggeligste øyen, men det er den sydligste øyen for å sjekke inn - og så traff vi mange hyggelige seilere der.

Magnus/Morten
Skriv en kommentar
Alle kommentarer
Stian
Hei ,fine bilder og god stemning ser jeg ,,vi sitter værfaste i nordsjøen full storm ;bølger på 14,5 meter,,vind 32 m/s,,snakkas
25/01/1207:38
Jørgen
Muy bien, muy bien por favor. Stas med Chilenere! Hørtes ut som en hyggelig gjeng. Hils så mye! (jeg skal forresten ha 5EC for å ha lest innlegget!)
25/01/1207:49
Skaken
Ser dere fortsatt har det helt greit, og det er gledelig! Snedig den "Ashton Clinic" der! Alt er planlagt unntatt medisinske kriser, kuttskader og familieforøkelse som er hele uken...? Må være der "skal vi leke doktor...?" kommer ifra... :)
25/01/1208:05
Arve
Bra blogg folkens, artig å følge med. Det ser veldig bra ut...
25/01/1211:25
janneman
få inntrykk av at dere ikke gjør noe annet enn bar/restaurantbesøk og å klage på lokale vaner og forhold
25/01/1212:31
Daniela from chile
hello from chile i love the picture i'm just getting home i' gonna miss the caribe, i send a kiss to frida and the guys
love
daniela
28/01/1201:06
tom
Hola!

I hope you are doing great and enjoyed the tobago keys, it was really cool meeting you all guys when i get home i promess i'll send you some pictures i took.
Saludos,
Tom y Daniela (the dentists couple)
28/01/1201:11
Henning
Hallo. Morro å følge med dere på reisen. Imponert over hyppigheten på blogginnleggene deres. Fortsett med det. Kan melde om flott skiføre i marka og noen få minusgrader. God og trygg seilas videre.
29/01/1200:36
Mona Helgesplass
Hei, for noen fine bilder og kommentarer, virker som det er topp stemning :-)
29/01/1210:21
Tone
jeg tror 'janneman' er misunnelig gitt! kjipt det :D fant forresten forhåpentligvis den siste stiften i et av de få plaggene jeg vaska på cap verde i går! stakk skikkelig! håper dere koooser dere ;)
29/01/1216:31