Madeira til Tenerife

Fra en sightseeing til en annen. Dagen etterpå tok noen av besetningen turen opp til Monte, en bydel i Funchal. Her var det flotte tropiske hager, som det kostet penger å komme inn i. Vi trasket derfor bare litt rundt i bydelen og kom over ett slags ola-billøp nedover gatene. Bortsett fra at her er det sleder på glattslipt asfalt. 2 km med ren turistfelle :) Artig å se cruiseturistene suse nedover. Vi var mindre, dog fortsatt turister og ble fraktet ned til sentrum i gondol med flott utsikt over Funchal. Senere på dagen var vi ute å ruslet hjem fra butikken. Jeg var så uheldig å stoppe for å lese meny`en på en restaurant. BIG MISTAKE! Innkaster/kelner var på oss med engang. Det var ikke måte på hvor flott hans restaurant var og hvor god maten var. Men gjester, det hadde han ikke. Vi sa vi ikke var sultne, hadde handlet for å spise i båten og trasket videre. Vi kom 5 meter, før vi ble stoppet på neste restaurant. Her var det enda bedre og mere grandiost enn forrige restaurant. Pappa, klok av skade, gikk videre uten å stoppe på restaurant nummer to. Desverre var han uheldig, damen på restaurant nummer tre huket tak i han og da var det gjort. Her kom også kveldens drøyeste utsagn: Dere må ikke spise på de restaurantene, de serverer vondt mat. Meeen, hos meg er det bra, så dere burde komme hit!

Vi trenger vel nesten ikke å skrive det, men vi spiste ikke noen av stedene. Vi hørte med den engelske damen som hadde ordnet med leiebilen vår. Hun tipset oss om en restaurant ved navn Beef`n`Wine. Her måtte vi bare prøve noe som ble kalt Picanha. Vi trasket ivei og anbefaler dette stedet til alle andre som måtte reise innom Madeira. Står ranket som vårt beste måltid hittil, dog noe dyrere enn den lokale taverna`n men verdt det! Rump Steak, i store stykker på 20x20 centimeter som ble stekt på spyd. Så kom de ut til bordet, kuttet av de stekte kantene (som var perfekt stekt), før det gikk tilbake for å svi alle sidene igjen og neste runde. En flott middag og en flott tradisjon med restaurantbesøk dagen før avreise. Vi avsluttet kvelden på den eneste sportspub`n på Madeira og fikk høre historier om alt fra Cristiano Ronaldo (fra Madeira), storflommen ifjor (Hadde dekket puben med 2 meter vann) og lokale drinker. Poncha`s med 50prosent sprit, honning og sitron gikk sakte men sikkert ned.

Dagen etterpå satte vi seil mot Kanariøyene og der er vi nå, etter 48 timer med god medvind og snittfart på 6,6kn.
Her skal vi gjøre noen forbedriner og reperasjoner, proviantere for atlanterhavskryssing og motta kjærester/ektefeller og mannskap. En topptur har jeg også planlagt å plage deler av mannskapet med. Teide på 3718moh skal bestiges!

Over ut, Magnus.
Skriv en kommentar
Alle kommentarer
Anne-Lise Gretland
Flott å få følge dere på reisen. Har nettopp kommet hjem fra Gran Canaria vi var på tur med Tom og Lisbeth. En kjempefin tur.Ønsker dere en flott tur videre.
27/11/1114:58
Frank Tore
Kanskje jeg skulle investert i det huset jeg har lovet deg der nede Magnus?
Merker høydeskrekken slår inn bare ved å se på bildene av huset ved kanten, men da kunne vi drevet med slede-racing etter rally-karrieren er over. God tur videre!
28/11/1118:28
Hildegunn
Hei Bendik og Gjermund. Gøy å se og lese om Madeira. Er ikke lenge siden jeg var der selv. Har nå unnagjort 2 uker i karibien, gled dere sier jeg bare :-). Gøy å følge med og vite at dere storkoser dere. Her på jobb er alt som før og julebord er unnagjort:-)
29/11/1108:56