Dag 6 og 7
Avreise fra Astrous etter å ha sett på en flotilla vel av gårde. De tok bare 2 anker med seg før de dro. Vi spiste, fylte vann og satte kursen mot Porto Heli der Line og Tone skulle forlate oss tidlig neste dag. Jeg (magnus) tok båten ut fra havn og det gikk fint uten noen komplikasjoner av noe slag.
Kjørte for motor i en time før det begynte å blåse opp. Heiste først forseilet og gikk litt for motor/seil. Så plukket vinden mer og når vi nådde 5 m/s så dro vi opp storseilet også og kuttet motor. Håpet var stort etter å se noen delfiner i dag også, men de uteble i dag, dessverre.
Etter ett par timer på kryss la vi oss i en fin bukt ved navn Korakonisia hvor vi hadde kombinert badestopp og vannmelonspisning. I bukten var det god sikt i vannet og helt turkis-farget vann. Jeg skulle gjerne vist dere mange fine bilder under vann men det vanntette kameraet jeg og Aina hadde med oss takket for seg med en god dose saltvann innenbords og har ennå ikke våknet til live, tross gjentatte forsøk på opplivning. Så det blir nok ikke flere undervannsbilder i år.
Etter å ha ligget for dregg en stund startet vi motor og tuslet videre mot Porto Heli. Vi tøffet av gårde i ca 45 minutter før ulykken traff oss igjen. Ett høylydt smell og gjentatt dunking under båten inidikerte at noe hadde satt seg fast i propellen ( Føler at det er noe med denne båten og propell). Jeg forsøker å bakke litt og ruse opp for å få av det vi har satt fast, men det er ubalanse i hele båten under fart. På med svømmeføtter og dykkemaske og ut i vannet. Denne gangen er synderen en plastpose som har viklet seg fast. 10 dykk senere og litt andpusten er posen ute fra propellen og turen fortsetter.
Vi ankommer Porto Heli, blir vinket inn på en fin plass langs bryggen og slipper å ligge for dregg. Pappa manøvrerer båten trygt inn til havn i 5-6 m/s sidevind uten komplikasjoner. Vi Havner rett ved siden av en fiskebåt så vi får litt ekstra godlukt. Her er det heldigvis litt vind så det blir luft i luka og ikke så varmt som vi var redde for.
Vi går i land, kjøper oss en is og møter svenskene fra Spetses. De har fått luftet dieselen og motoren er i orden igjen. Vi går ut og spiser og legger oss tidlig etter 3-4 runder med kortspillet President.
Våkner ( eller rettere sagt går ut av sengen) klokken 05.10 for å sende Tone og Line av gårde. Vi har ligget rett utenfor ett par utesteder og hørt greske slagere gå for full musikk natten lang samt iherdig rusing av diverse motordrevne kjøretøy. I det vi tusler bort til ferjeleiet virker det som om de har tenkt til å stenge for natten. (Endelig). Tone og Line blir sendt av gårde og vi får endelig etterlengtet søvn.
Jeg står ikke opp før elleve på ettermiddagen, spiser frokost og vi vandrer en tur i byen som viser seg å være ganske så liten. Her skal vi være i 2 netter til så vi får prøve å finne på noe vettugt å gjøre. Dagen i dag blir bare brukt til sløving og avslappning.Vi rusler innom svenskene som har fått nye gjester om bord og som skal av gårde. Idet vi begynner å snakke med de så går det en motoralarm og det er for høy temperatur på motoren deres. Vi trekker oss sakte unna og føler det ligger en slags forbannelse over oss og svenskene her nede i middelhavet. Vi ser svenskene en drøy time etterpå gå for motor ut av havnen så problemene er nok løst for denne gang.
Nå venter vi egentlig bare på at timene skal gå så vi kan reise til kveldens restaurant som vi har siktet oss ut på rusleturen tidligere i dag.

Magnus
Skriv en kommentar
Alle kommentarer
Bendik
Mye uhell gitt. Det tar vel slutt etterhvert. Vi har n?akket og er klare for avreise tidlig i morgen. Flott v?hjemme, men mye vind. Heih?
27/06/1019:44
Tone
Heloo :)
Noen trotte tryner pa bildene der ja! Jeg var vel fremme i Bournemouth 1230 i gar engelsk tid. Takk for en super tur!
Bare en ting; vokt dere for svenskene, hores litt ut som magnus har rett ;)
Kos dere masse videre! ship'o'hoi :D
28/06/1012:50
Tone
sjekk facebook profilbildet mitt ;)
29/06/1011:34
Hildegunn
Det ser ut som du har klart deg veldig godt uten f?efenderen :-) Ha en god tur videre.
29/06/1015:19